-

25/3/2017 - 5/6/2017

  Με μια  περιοδικ αρχαιολογικ  κθεση που διοργαννει η Εφορεα Αρχαιοττων Αιτωλοακαρνανας και Λευκδος και ο Κοινωφελς Πολιτιστικς Οργανισμς «Διξοδος», ξεκινον στο Μεσολγγι οι φετινς ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ.

 Τα εγκανια της κθεσης θα γνουν το Σββατο 25 Μαρτου 2017 στις 8 το βρδυ στους χρους του Ιστορικο Μουσεου της «Διεξδου» εν,  στον διο χρο, κατ τα ειωθτα, ο Δμαρχος της Ιερς Πλης Νκος Καραπνος θα κηρξει την  ναρξη των 15θμερων καλλιτεχνικν και πνευματικν εκδηλσεων για την 191η επτειο της Φρουρς της Εξδου των Ελεθερων Πολιορκημνων.

 Η κθεση περιλαμβνει εντυπωσιακ οικιστικ και ταφικ ευρματα αλλ και ευρματα βυζαντινν μνημεων προερχμενα απ  τις ανασκαφς για την κατασκευ της Ινιας οδο, που για πρτη φορ παρουσιζονται στο κοιν.

 Μια περιοδικ αρχαιολογικ κθεση μοναδικν αντικειμνων απ τα προστορικ μχρι τα βυζαντιν χρνια, που μαρτυρον και αποτυπνουν την καθημεριν ζω, τη θρησκεα, τον πλοτο και το μεγαλεο της μακρς ιστορας της Αιτωλοακαρνανας.

 Τελετουργικ σκεη, αφιερματα, κοσμματα, νομσματα, τμματα τοιχογραφιν, οικιακ σκεη και εδη καθημερινς χρσης εναι μερικ απ τα επτακσια εκθματα των «θησαυρν» που προκυψαν απ τις ανασκαφς που πραγματοποιθηκαν στις περιοχς  Μακνειας, Κλκοβας, Γαβρολμνης Καλυδνας, Αλκυρνας, Σταμνς, Στνου, Αμφιλοχας, Ανοιξιτικου κ.λπ του Νομο Αιτωλοακαρνανας και τα οποα θα χουν τη χαρ να απολασουν οι επισκπτες μχρι τις 5 Ιουνου που θα διαρκσει η κθεση.

 Η λειτουργα της θα εναι καθημεριν (εκτς Δευτρας και Τρτης) απ τις 11 το πρω ως τη 1 το μεσημρι και απ τις 7.30 το απγευμα ως τις 9.30 το βρδυ με ελεθερη εσοδο, εν για οργανωμνες ομδες επισκεπτν για εκπαιδευτικς ξεναγσεις σχολεων η κθεση θα λειτουργε καθημεριν και εκτς ωραρου μετ απ τηλεφωνικ επικοινωνα με την γραμματεα του Μουσεου (26310 51260 και 6976 643610)

<<