" "

2/12/2017 - 24/12/2017

" ΚΑΡΒΟΥΝΟ & ΦΩΣ"

κθεση ζωγραφικς και εικαστικς δημιουργας

του Αλξανδρου Στρατολη στη «Διξοδο»

 

Το Σββατο 2 Δεκεμβρου στις 7:30 το βρδυ εγκαινιζεται στο Ιστορικ Μουσεο «Διξοδος» στο Μεσολγγι, κθεση του Αλξανδρου Στρατολη με υπερρεαλιστικ ργα ζωγραφικς απ κρβουνο σε καμβ καθς και χειροποητα industrial φωτιστικ απ ανακυκλσιμα υλικ.

Ο ττλος της κθεσης «ΚΑΡΒΟΥΝΟ & ΦΩΣ» προκυψε απ το πντρεμα των εικαστικν υλικν της ζωγραφικς με το απτοκο των φωτιστικν πονημτων.

Μπροτζος, χαλκς, σδηρος, γυαλ και ξλο, ζωντανεουν, λαμβνοντας ψυχ απ τα χρια του καλλιτχνη και δημιουργντας μα συνθετικ vintage αρμονας μετλλων και φωτς.

Η μοναδικτητα των υλικν σε αρκετς κατασκευς προσδδουν ιδιατερο γητρο και σπουδαιτητα στις φωτιστικς συνθσεις, επιτυγχνοντας το στχο του δημιουργο που δνει σρκα και οστ σε λησμονημνα και εγκαταλελειμμνα στο χρνο αντικεμενα που στο παρελθν ταν απολτως χρηστικ.

Με τον τρπο αυτ πραγματοποιεται να νειρο του καλλιτχνη, να «μετενσαρκνει» δηλαδ μια ψυχη λη επιτυγχνοντας την μετατροπ ενς πεταμνου φαναριο επ παραδεγματι μιας παλαις τροχαλας ενς χρηστου μπροντζινου εξαρτματος λεβητοστασου σε να θαυμσιο ργο τχνης.

Η κθεση θα λειτουργε καθημεριν (εκτς Δευτρας και Τρτης) απ τις 11 το πρω μχρι τη 1 το μεσημρι και απ τις 7 το απγευμα μχρι τις 9 το βρδυ με ελεθερη εσοδο.

***

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλξανδρος Στρατολης γεννθηκε το 1974 στο Αγρνιο.

Αποφοτησε απ τον κλδο Εφαρμοσμνων Τεχνν του Πολυκλαδικο Λυκεου Αγρινου που πρε και τα πρτα μαθματα Γραμμικο και Ελεθερου Σχεδου εν στη συνχεια σποδασε στη Σιβιτανδειο Σχολ Τεχνν και Επαγγελμτων Αθηνν απ την οποα λαβε το πτυχο του μηχανολγου ψυκτικο πραγματοποιντας συγχρνως και σπουδς ζωγραφικς στο καλλιτεχνικ εργαστρι ζωγραφικς Νικολου Στφου.

Παρλληλα με το επγγελμ του ως ψυκτικς ασχολεται με την κατασκευ διακοσμητικν αντικειμνων και φωτιστικν με βση ανακυκλσιμα υλικ (industrial art) εν η αγπη του για την τχνη και την λεπτομρεια τον οδγησε στην υπερρεαλιστικ ζωγραφικ με κρβουνο και μολβι σε χαρτ.

Η πρτη δημσια καλλιτεχνικ εμφνισ του γινε το 2016 στο χρο της Παλαις Δημοτικς Αγορς Αγρινου που συμμετεχε σε ομαδικ κθεση, η τωριν δε στη «Διξοδο» εναι η πρτη ατομικ του κθεση στην οποα παρουσιζει εκοσι προσωπογραφες με κρβουνο σε χαρτνι και τριντα φωτιστικ απ ανακυκλσιμα υλικ.

<<